2015-12-17
同个朋友&哥哥聚会,中式岩晒传统既大哥!第一次黎食,感觉可以再encore架!先分享下先!餐厅环境:装潢好有特色,入餐厅除左食野,餐厅摆设亦会影响食欲,呢间不错,赏心悦目! 最有趣系洗手间,古时称之为「茅房」,内里无影相,留返俾大家自己去探索下! 另一有趣装饰系呢盘鱼!因为我地一直都望住佢食,但又唔会阻住我地!因为系枱底,每枱都有架!装修系唔错,可惜太嘈,坐位太逼,可能系星期五晚关系吧?!食物:干煸四季豆系我最喜爱既菜之一,基本上直接就点左!水准都有,咸香味足够! 蒜泥白肉就令我有啲失望!得几片白肉,下面一大堆粉皮,加上个汁~我只可以话系「鸡丝粉皮」鸡肉转猪肉。我认识既蒜泥白肉唔系咁,都唔知系我见识少定系呢间特制啦! 蒜蓉炒冰菜,青炒时菜一碟,冰菜好爽甜又嫩,好味!第一次食,听闻好有益!技巧应该无难度! 片皮鸭系我一直想食又少人陪我去食既菜式之一,今次遇著同路人,二话不说就点左!好味!不过评唔到,第一次食! 片皮鸭两食,加$80可以将鸭壳做汤,汤好浓郁又唔会肥,好香浓既鸭味,加上豆腐同菜,吸晒汤既鲜甜味,我饮左好几(小)碗! 小笼包皮薄多汁,我平
第一次黎食,感觉可以再encore架!
先分享下先!
餐厅环境:
装修系唔错,可惜太嘈,坐位太逼,可能系星期五晚关系吧?!
食物:
朋友钟意食山楂,于是饭后甜品叫左呢个山楂糕,原因系少地方有。食落只可以讲一句「好山楂」呀!落足料,对我而言太甜,但我拎左两件返屋企俾奶奶&姑奶,一个话太甜一个话太酸~咁即系点?
服务:
个人好重视服务呢一环。首先我明白饮食业人手系短缺架啦!点菜速度不错,上菜有礼速度亦快,唯独想埋单时服务员显得好忙,话要一个袋打包少少食物都会忘记,叫左3次先拎到黎!要举手叫两次先会黎服务!呢点有啲失望!