2021-12-03
而家呢个年代咁科技化下下都讲度ig风,所以大家对于d装修复古及旧式既餐厅都会特别留意,而我都不例外。去惯d网红风既地方,偶然都想黎呢d旧式情懐风既餐厅食野。苏妈苏妈系一间主打马来西亚特色料理,入面既装修都要返佢地旧时年代既风格,总之入到去就好正,可以感受到活在过去的年代气氛。我就好少食马来西亚野,正确黎讲系劲无乜点食过。初噜之下就叫左以下呢几样野食:1. 肉骨茶(一字骨)hk$128汤底好香,带回少少甘甜既感觉,饮落口有少少似中药或者呀妈煲既药材汤,d肉肉都煮得几冧几入味,整体黎讲,好食!有特色!2. 辣死你吗配烤鸡脾 hk$68 整体黎讲不过不失啦,唔会话好出色,但又未到唔好食,正常,但要提一提系果pat红色辣椒酱,同平时食开既唔同,捞埋d饭一齐食又几得意wo,味觉层次丰富左。3. 椰香咖央多士 hk$ 32个包皮烘得好脆,但入面个酱有少少甜左dd,但夹埋个包面食就岩岩好!呢个我中意食!我觉得系service都值得一提,叫完野食后,佢地即将有人黎两个大碗黎倒d肉骨茶汤比你饮,等你暖下个身先,然后野食就逐样逐样上黎!唔够饮!就可以继续添饮架!
1. 肉骨茶(一字骨)hk$128
2. 辣死你吗配烤鸡脾 hk$68
3. 椰香咖央多士 hk$ 32
题外话/补充资料:
美中不足系....净系收现金!!!