2018-04-08 313 浏览
为左去睇一年一度的艺术展览,乖乖地由上午11:30开始排队等买入场券,谁不知一等竟然等左两个小时...终于买到入场券,但已经肚饿到不得了。买完入场券,第一时间即刻去医肚,食饱饱至返转头再行展览。平时唔系经常在湾仔区出没,所以都唔知食咩好。见开饭网入面有间新的茶餐厅叫「8号冰室」,都算系在会展附近,一于去试下。话晒系新开的餐厅,环境唔错,装修很新净,座位几舒服。对我而言,佢的午餐选择不算多。因为餐牌内有些饭餐,讲明只是外卖的,无得堂食。最后就拣左「黑椒蜜糖鸡中翼饭」。这个饭很简单,鸡中翼就系主角。但估唔到的系,佢有6只鸡翼咁多味道都唔错㗎,甜甜地又有黑椒味,而且系即炸热辣辣,比我预期中好食。食物质素几好,但希望佢地饭餐方面可以增加选择,咁就更加好了。

买完入场券,第一时间即刻去医肚,食饱饱至返转头再行展览。

话晒系新开的餐厅,环境唔错,装修很新净,座位几舒服。

最后就拣左「黑椒蜜糖鸡中翼饭」。

黑椒蜜糖鸡中翼饭

2018-03-30