2009-09-29
上星期五先从讨论区发现呢间饼店, 心谂美心饼店一个cake都要百几蚊啦, 即管打去问下, 仲赶唔赶得切订一个蛋糕比3岁生日既囡囡, 职员好helpful, 而且佢地好flexible, 我地人唔多, 职员话1lb订蛋都可以画图案, 大家都知, 画一个图案都要花时间, 1lb蛋糕价钱已好平, 真系非常好, 最后订左一个2lb既芒果蛋糕, 面头画上白雪公主, 仲要唔使我落订, 到攞饼时先比钱去攞饼时, 都无为意雪柜有我订既白雪公主蛋糕, 听到有途有赞靓, 先望到, 真系好开心, 美中不足系个咀有少少歪, 但系朋友话似同囡囡讲生日快乐㖞, haha到夜晚食蛋糕, 原来唔止个样靓, 仲好好味, 海绵蛋糕非常软熟, 芒果亦非常新鲜, 好甜, 最重要系好足料, 系返屋企既途中, 已觉个蛋糕好重, 好足磅, 切开后, 佢中间个层芒果layer好足料, 囡囡好开心咁, 系咁挖中间既芒果出黎食真系好开心, 因为呢个蛋糕, 我囡囡有一个好开心既生日
真系好开心, 因为呢个蛋糕, 我囡囡有一个好开心既生日