2024-08-01
恭喜喂! 今日我哋正好来到旺角Sun Haru品尝佢哋嘅二人餐,看嚟系一个十分丰富嘅饭餐。首先讲讲呢个炸鸡,入口超卡脆,外皮金黄透亮,一听下毫无色素添加,全都系纯天然材料炸出嚟。鸡肉又滑嫩多汁,咬落嘅每一口都好软烂化。另外,佢哋仲用咗特别腌料,令到鸡肉有浓浓嘅咸香味,相当入味。而明太子蛋卷就真系令我惊喜咗不已!蛋卷外皮极其细松,看似简单,但入口即融化,彷佛口中化咗开咁。蛋卷馅料用咗上好嘅明太子取代一般嘅芝士馅,味道浓郁之外又唔会太偏咸,咀嚼之余带有淡淡嘅甜味,非常协调。泡菜汤饭就系最特别嘅一道。杯底有散发阵阵酸香嘅酸菜,洒落去小撮香菜,汤底明亮如水晶,喝落净爽解腻。饭上面就有几片新鲜嘅泡菜,酸脆带劲,完美衬托咗米饭嘅柔软香甜。餐单话天气太热懒得煮汤?咁就一定要试呢道泡菜汤饭,既清新又养胃。至于饮料方面,我哋选咗佢哋嘅特色饮品。一杯系柚子蜜,淡淡嘅柚子香加埋花蜜,解渴又有纾压作用,非常适合夏日饮用。另一杯就系冬瓜青柠,以新鲜青柠打底,加咗略带苦涩嘅冬瓜,浑厚浓郁但同时又唔会过于甜腻,相当清爽。总括嚟讲,今次我哋在Sun Haru嘅二人餐,每一道菜式都经过细心烹调,卖相优雅,味道更是赞不绝
总括嚟讲,今次我哋在Sun Haru嘅二人餐,每一道菜式都经过细心烹调,卖相优雅,味道更是赞不绝口。不知大家有冇兴趣嚟试试?相信你哋一定会同我一样大呼过瘾!期待下次再嚟报到!