2024-05-22 1886 浏览
真系嬲到唔写唔得, 见主题"帝王蟹 . 海胆"所以选购自助餐, 一早已知海胆是限量供应, 所以主打当然系"帝王蟹", 我们一行6人大约19:15到达, 当然先到海鲜区, 但发现所有海鲜的数量都相当少 (龙虾"仔"同螺除外), 唔讲仲以为自助餐时间就快完, 而于整个用餐时间 (我们坐到22:00先走), 都只补充过一次, 仲要系O个次补充后再去, 都系得少量 (帝王蟹同龙虾都系咁), 既然做得"帝王蟹"主题, 点解只补充1次就算? 另外, 刺身就更有趣, 通常有供应的刺身都会放系冻柜内等人拣, 但唔知点解硬系要收埋D带子, 见到有人食先知有, 要问佢先会比你, 带子都唔算叫特别O既食物, 真系唔明点解要收埋, 真系好鬼鼠, 铁板区都系咁, 通常有咩食都会整个样版等人知道, 但现场除鸡串同鱼外, 就睇唔有其他, 我都系见到有人食煎鸭肝先知有, 成餐饭比我O既感觉就系海鲜唔会主动补充, 比较多人会食O既食物就收收埋埋, 熟食选择亦唔多, 唔计烧味同印度食品, 如冇记错得5款 (当中有2款系炒饭同伊面), 以接近$600/位O既价钱黎计, 可以话完全唔合格, 由于唔可以唔比星, 所以点都要比1粒, 但其实佢连1粒都唔值。