2019-04-18
平时陪麻甩佬食得多点心、冰室,今次就轮到佢陪我去返cafe食野,呢间cafe既门面设计主打深蓝色💙睇落好有格调,而且杯碟非常靓.🌟牛油菠菜酥 $37呢个好惊喜☺️估唔到咁好味!!菠菜酥系即叫即焗,酥皮食落又热又香脆,中间馅料有芝士同菠菜,菠菜味够香浓😋食晒成个唔会觉得腻、成口油,有回头既冲动!!.🌟蓝莓芝士蛋糕 $45个饼底食落有脆脆既口感,而蛋糕方面,芝士味都几突出,配搭蓝莓粒同蓝莓酱,食落酸酸甜甜好fresh🥰整体唔错.🌟Latte (tall size) $38咖啡味香浓,奶既份量落得刚刚好.🌟Chocolate (tall size) $38呢杯朱古力饮落相对其他cafe无咁苦,个人黎讲比较喜欢😝同埋落左牛奶,口感比较香浓,略嫌味道有少少淡,但整体味道ok。不得不重复讲多次,个环境、杯碟真系好靓😍打卡简直系一流!连港女呢啲影相废柴都可以唔执图都影到正正常常真系好难得。而且虽然店舖空间比较细,但感觉较连锁既更有人情味❤️
🌟牛油菠菜酥 $37
牛油菠菜酥
🌟蓝莓芝士蛋糕 $45
蓝莓芝士蛋糕
🌟Latte (tall size) $38
咖啡味香浓,奶既份量落得刚刚好
Latte
🌟Chocolate (tall size) $38