2012-04-02
一个星期六的晚上约了一位好久不见的朋友, 感觉上去西式餐厅会比较o岩Feel刚巧朋友的中银信用卡, 在Ruby Tuesday有6折!于是就决定去尖沙咀新港中心的分店但由于6点几才决定好地点, 结果我马上去到尖沙咀拎位留低了手机号码, 服务员说差不多有位会打给我, 但起码要一个小时后其实系附近行下街, 1-2个小时好快过je最后等了110分钟 !!( 除左等黑夜寿司, 好耐无试过等位等咁耐~~ )但系, 唔洗一直keep住系现场等听叫筹号, 其实几方便! 可以跟朋友周围行街, 直到佢打黎先番番去 赞!由于佢唔想食Burger, 我又唔想食Steak, 于是就叫了Triple Play+海鲜饭Triple Play (原价$288) 看见那么多网友推介, 再加上本人都几钟意食呢种Pork Ribs, 所以我都叫左一碟黎试除了Ribs, 还有Golden-fried Shrimp + Chicken tenders烧肋骨的烧汁好正呀, 好香浓, 肉都几多炸虾和炸鸡都几香口, 配埋柠檬汁, 酸酸地味道都几夹仲配左一款疑似沙律酱, 还有辣酱, 正~!!这个焗薯是Triple Play的配菜
刚巧朋友的中银信用卡, 在Ruby Tuesday有6折!
于是就决定去尖沙咀新港中心的分店
但由于6点几才决定好地点, 结果我马上去到尖沙咀拎位
其实系附近行下街, 1-2个小时好快过je
最后等了110分钟 !!
( 除左等黑夜寿司, 好耐无试过等位等咁耐~~ )
但系, 唔洗一直keep住系现场等听叫筹号, 其实几方便!
可以跟朋友周围行街, 直到佢打黎先番番去 赞! 由于佢唔想食Burger, 我又唔想食Steak, 于是就叫了Triple Play+海鲜饭
Triple Play (原价$288)
烧肋骨的烧汁好正呀, 好香浓, 肉都几多
炸虾和炸鸡都几香口, 配埋柠檬汁, 酸酸地味道都几夹
仲配左一款疑似沙律酱, 还有辣酱, 正~!! 这个焗薯是Triple Play的配菜
那堆Sour Cream沟埋薯仔, 真系几好味
New Orleans Seafood (原价$228) 饭好像没什么味道, 要捞埋鱼肉加埋上面的汁一齐食先好味道!
两个人刚刚清哂碟上所有东西, 真系好饱呀! (1男1女)
无胃口再食甜品了
下次再叫其他野试~~
不过可能晚市太忙, 好多时都要等一等, 先有Waiter可以Serve
BY THE WAY, 近住门口的台会有点嘈, 因为旁边的餐厅经常开大喇叭, 叫筹号