2024-10-09
相对上比较易book嘅下午茶,有好多日子都仲有位▫️酒店走管家式服务住宿,所以由走入酒店一刻已经觉得服务好殷勤周到,连餐厅嘅员工都一样一入座职员就为我地逐一介绍茶叶,一打开茶盒芳香扑鼻😍同朋友一人拣左款,咁啱一款浓味,一款清淡🫖桂花乌龙🫖日式焙茶Scone除左clotted cream同牛油仲另外有4种果酱,士多啤梨、杏脯、橙味、蜜糖,带微温,Clotted Cream搽到上去啱啱好半融状况🤤有咸点同甜品车,每架车有8款食物,每人两架车夹埋可以拣8款食物,职员仲会细心介绍每款食物同食材❤️𝗧𝗿𝘂𝗳𝗳𝗹𝗲 𝗺𝗮𝗰𝗮𝗿𝗼𝗻 - 超好味,食落咸咸地又有少少甜味,松露味好香浓,加上银箔啱啱好做点缀🔸𝗖𝗮v𝗶𝗮𝗿 & 𝗿𝗶𝗰𝗼𝘁𝘁𝗮 𝗰𝗵𝗲𝗲𝘀𝗲𝗰𝗮𝗸𝗲🔸𝗪𝗮𝗴𝘆𝘂 𝗯𝗲𝗲𝗳 𝗰𝗮𝗿𝗽𝗮𝗰𝗰𝗶𝗼🔸𝗧𝘂𝗻𝗮 𝘁𝗮𝘁𝗮𝗸𝗶🔸𝗠𝘂𝘀𝗰𝗮𝘁 𝗵𝗼𝗻𝗲𝘆 𝘆𝗼𝗴𝗵𝘂𝗿𝘁 🔸𝗦𝗺𝗼𝗸𝗲𝗱 v𝗮𝗻𝗶𝗹𝗹𝗮🔸𝗖𝗵𝗲𝘀𝘁𝗻𝘂𝘁 𝗺𝗼𝗻𝘁 𝗯𝗹𝗮𝗻𝗰🔸𝗖𝗮𝗳𝗲 𝗵𝗮𝘇𝗲𝗹𝗻𝘂𝘁 - 好特别嘅配搭,先食到栗子香再食到黑加仑子嘅酸酸甜甜味🔸𝗖𝗮𝗰𝗮𝗼 𝗰𝗶𝘁𝗿𝘂𝘀 𝘀𝗮𝗯𝗹𝗲🔸𝗣𝗶𝘀𝘁𝗮𝗰𝗵𝗶𝗼 𝘁𝗼𝗻𝗸𝗮▫️虽然份量好似唔
一入座职员就为我地逐一介绍茶叶,一打开茶盒芳香扑鼻😍
同朋友一人拣左款,咁啱一款浓味,一款清淡
🫖桂花乌龙
🔸𝗦𝗺𝗼𝗸𝗲𝗱 v𝗮𝗻𝗶𝗹𝗹𝗮
🔸𝗖𝗵𝗲𝘀𝘁𝗻𝘂𝘁 𝗺𝗼𝗻𝘁 𝗯𝗹𝗮𝗻𝗰
🔸𝗖𝗮𝗰𝗮𝗼 𝗰𝗶𝘁𝗿𝘂𝘀 𝘀𝗮𝗯𝗹𝗲
🔸𝗣𝗶𝘀𝘁𝗮𝗰𝗵𝗶𝗼 𝘁𝗼𝗻𝗸𝗮
▫️虽然份量好似唔多,但系食完都会饱,加上食物质素唔错,而且甜品都唔会太甜😋
▫️餐厅环境空间感同采光度十足,坐得好舒服,坐位宽敞,唔会嘈到隔离枱又唔会比人嘈到
▫️虽然职员confirm booking 个阵有话限时食个半钟,但最后坐左3个钟都冇人赶我地走,可以慢慢同朋友倾下计
▫️另外职员服务相当贴心,我食食下戴左个口罩已经走埋黎问我系咪想去厕所,帮我带路,超强观察力同好细心
▫️Book枱个阵有remark到庆祝生日,酒店会准备多两款蛋糕再放埋生日牌同蜡烛送上,朋友见到好开心😍
▫️走个阵咁啱6点酒店仲会有开刀开香槟仪式,好特别🍾