5月5日, 菲菲比比80周月快乐~!! 念左好耐去边度食庆祝好, 但系今日我地都要返工, 所以到最后都系拣左就脚又好味又开心个名又有意思既一生食日式放题~~~::: 自助式前菜区 ::: 除左写纸落单, 仲有一个area系比你自己拎野食~ 其实都系一般日式前菜, 沙律, 加州卷呀蟹柳卷呀. 仲有汤, 炒乌冬同日式咖哩饭~ 炒乌冬系意外地觉得好好味~ 咖哩饭都唔错~ 面豉汤就有d咸~ 最好仲就系可以自己拎~::: 刺身寿司类 ::: 刺身如图示, 真系非常新鲜~~~ 而且摆得好靓啰!! 三文鱼肥美有光泽, d甜虾一碟出面都要$3X啦~ 种类虽然唔系咁多, 不过剩食三文鱼甜虾已经值回票价~ 而且寿司又唔会一大旧饭甘无里诚意. 饭同材料比例刚刚好, 真系要赞~!!::: 自助烧肉类 :::呢个又系一赞~ 出面好少放题系可以比人玩埋日式烤肉的! 而且种类亦丰富, 有牛肉,牛肩, 牛舌, 海虾, 带子, 羊肉都有. 每种肉类都有唔同味, 唔同口感~ 烧到几成熟又可以自己控制, 建议牛舌唔好烧太耐, 因为几薄, 每面烧大慨20秒就可以了, 如果唔系会好韧~ 认真有得玩有得食~::: 炸物天妇罗类

::: 自助式前菜区 :::

::: 刺身寿司类 :::

::: 自助烧肉类 :::

::: 炸物天妇罗类 :::
我地叫左吉列炸蚝, 蔬菜天妇罗, 炸饺子等. 炸物同天妇罗既炸衣系用唔同粉的. 唔会好油腻. 炸蚝脆卜卜, 咬落又好juicy. 天妇罗南瓜都好好味~

::: 其他熟食类 :::
其他熟食仲有好多, 真系不能准录. 我地叫左牛油炒杂菌, 鸡骨肠, 芝士饺子, 生姜猪肉煮, 日式冻豆腐等等. 除左个冻豆腐加沙律酱呢个配答有d怪之外其他都好好食!!

::: 日式火锅类 :::
牛肉锅似乎已经系我地放题必叫既item! 份量系你出街打边炉甘大既锅, 仲系一路滚一路食!! 不过好彩佢主要都系蔬菜, 粉丝. 而且味道不错, 好快都比我同呀比清晒~ 不过论牛肉锅, 我都系觉得朗田好味d~

一生的放题好有特色. 佢仲有d彩食料理推介比你. 又会话比你听边d食物系健康, 边d系惹味, 边d可以减肥. 好搞笑~ 食材有质数, 环境亦比一般日式放题店有装横. 食食下又有个近似拍卖既order环节~ 仲有系个任食放题冇限时架! 甘既价钱有甘既水准真系好超值!!
鱼生寿司
烧肉
炸物
牛肉锅
$206.8 (晚餐)
鱼生寿司
烧肉