2010-03-03
门吾知花园餐厅既老板会吾会睇呢段野,我真系好想知道点解香港仲会有D咁既质数既扒餐?以为花园餐厅系比较稳阵既扒餐餐厅,话说琴晚约友人去铜锣湾京都广场既花园据扒,每人都点左要罗宋汤,但D伙计问都吾问声就攞左忌廉汤黎话罗宋汤煲紧,叫我地吾好等啦!算数。友人叫左个扒海鲜铁板餐,点知一黎到见到个堆海鲜好似 “委左容” 咁,系完全将D海鲜炸完就放系块铁板上面系咁易㷫下咁,D虾就连壳炸左,但食个阵又要切左个炸壳,咁同吾炸有乜分别?炸黎做乜?我自已个碟鸡扒一般,食到系肉咁啦,但D薯条,揾到5条系睇到系薯条,其余既已经变晒一 pat 野,另一友人既牛柳,见佢就好似劲难切啦!D伙计就挂住倾计,我举左好耐手先应我!唉!花园餐厅如果吾想做就吾好做坏个名啦,以后都吾去花园餐厅,去返荃湾既莎乐美好过!