2016-03-20 922 浏览
系FACEBOOK 见到朋友POST LI间餐厅既相,流晒口水,所以就决定嚟试下~!~! 见到个个人都comment bone marrow 同ribeye 好正,就叫左个贵价二人餐,$788两位 ~不过都觉得物有所值既!有tasting size 既house wine ~我选既白酒唔错~!先来面包First Course: Affettati Misti: 一上枱好大盘呀 ~!~!好开心~!有三种意大行冻肉 (Ham, Pork Cheek, Salchichón Iberico - 肠) 仲有红菜头同酸瓜,面包系烘过,有炭味,好香~!~! Second Course: 由于我地拣唔落汤定系CHEESE, 侍应话我地可以拣另一个餐既Fried Prosciutto Balls (即系有mashed pork, cheese 既炸芝士肉丸), 味道okay ~! 新鲜炸,所以食既时候要好小心, 个芯好热~! Third Course:Spaghettini: Carabineras Red Pawn / Cherry Tomato / Homemade Chinese XO Sauc

先来面包
餐包
First Course:
Affettati Misti
Second Course:
Fried Prosciutto Balls
Third Course:
Spaghettini: Carabineras Red Pawn / Cherry Tomato / Homemade Chinese XO Sauce / Basil 简单来说,即是超大虾XO酱意粉~! My Favourite Dish of the day ! 当晚至爱~!! 上枱前已分左两碟,但份量都廷大,只虾系超大的!虾头有好多膏~! 意粉好烟韧,XO酱是非一般的,绝唔系中菜个只,所以食得好开心!
食完都已经饱晒~!
Spaghettini
但仲未完~! 仲有Main Course!

Main Course
Bone Marrow and Prime Ribeye 牛骨髓&肉眼扒 (Medium Rare)
牛骨髓好FATTY, 不过我钟意~! 肉眼扒岩岩好~好嫩唔韧! 真系好唔错~!
Bone Marrow & Ribeye
饱到上心口,已经冇位食甜品~!

总括来说,非常满意~!
2016-03-11
Affettati Misti
Spaghettini
Bone Marrow & Ribeye
  • Spaghettin
  • Bone Marrow and Prime Ribeye