2022-09-25
男朋友之前食过,所以带我试下。cafe 位置比较隐蔽,系工厦地下,要特登揾下,但都算方便。装修系港式怀旧风,非常特别。用餐过程后面播住音乐,主要系广东歌,气氛系chill。我大概下昼两点三左右到,坐一阵等两点半下午茶,侍应都好好人冇特别赶客。座位阔落,适合同朋友慢慢食饭倾计我叫咗T5 意式肉酱肉丸焗长通粉,食物质素普通,肉丸似ikea个只味,份量比较细,加咗个热伯爵茶,冇谂过佢系成个茶壶加茶杯咁上,如果其他cafe一早要加钱先有。后面有自助area可以斟水,我哋饮咗好多杯,Menu上仲有啲花茶、iced tea可以拣。男朋友叫咗个榄油蒜香鸡肉炒意粉,贪佢有个笑哈哈话系推荐。点知一嚟到系个迷你pan上,又几好食wo衰仔,不愧为「高兴之选」。佢叫咗个蜜桃茶,不过不失。Overall 觉得几好,路过可以试试。
装修系港式怀旧风,非常特别。
座位阔落,适合同朋友慢慢食饭倾计
Overall 觉得几好,路过可以试试。
题外话/补充资料:
上面有 老板珍藏 - 怀旧嘅布置、结他同行李箱等,可以打下卡影下相咁 :)