Hidden gem高质越南菜🤩✨位置劲隐闭 我地跟住google map都揾左一阵先揾到 完全冇谂过楼梯后巷后面竟然有间咁classy既餐厅😱员工都系越南人😆lunch menu $168 有两个𩠌配饭/幼米面 仲有雪糕🤤💕🥦𝐑𝐨𝐚𝐬𝐭𝐞𝐝 𝐂𝐚𝐮𝐥𝐢𝐟𝐥𝐨𝐰𝐞𝐫好香口惹味! 有caramelised猪肉碎 肉松同咸蛋黄😚仲有鱼露味! 捞饭/面好正🤤 🍗𝐅𝐫𝐢𝐞𝐝 𝐂𝐡𝐢𝐜𝐤𝐞𝐧炸鸡好香脆 炸皮够薄 肉质嫩滑juicy😛鱼露焦糖酱汁本身已经好惹味 咸咸甜甜 佢仲比左homemade sriracha辣酱我地点黎食🌶😜🦐𝐅𝐫𝐞𝐬𝐡𝐰𝐚𝐭𝐞𝐫 𝐏𝐫𝐚𝐰𝐧 𝐁𝐚𝐧𝐡 𝐓𝐫𝐚𝐧𝐠🌮佢系米纸+蛋包住鲜虾 蟹肉碎 glass noodle~ 米纸有咬口 味道偏清 但虾煎得好香😌🐟𝐂𝐨𝐥𝐝 𝐒𝐦𝐨𝐤𝐞 𝐇𝐚𝐦𝐚𝐜𝐡𝐢🥑淡味既一款冷盘 系生吞拿鱼肉🥒青瓜🥑同牛油果 配姜黄酱 但味道系淡淡既 鱼对我黎讲有少少腥🙈佢有一粒粒黑色 我同朋友以为系橄榄 之后仲讲笑咁话好似珍珠 点知真系珍珠lmao😂🥥𝐆𝐢𝐧𝐠𝐞𝐫 𝐂𝐨𝐜𝐨𝐧𝐮𝐭 𝐈𝐜𝐞𝐜𝐫𝐞𝐚𝐦🍨好香浓天然椰子味 姜味系微微的 好夹😚侧边系香蕉味panna
Roasted  cauliflower
🥦𝐑𝐨𝐚𝐬𝐭𝐞𝐝 𝐂𝐚𝐮𝐥𝐢𝐟𝐥𝐨𝐰𝐞𝐫
Fried  chicken
🍗𝐅𝐫𝐢𝐞𝐝 𝐂𝐡𝐢𝐜𝐤𝐞𝐧
Freshwater  prawn  banh  trang
🦐𝐅𝐫𝐞𝐬𝐡𝐰𝐚𝐭𝐞𝐫 𝐏𝐫𝐚𝐰𝐧 𝐁𝐚𝐧𝐡 𝐓𝐫𝐚𝐧𝐠🌮
Cold  smoke  hamachi
🐟𝐂𝐨𝐥𝐝 𝐒𝐦𝐨𝐤𝐞 𝐇𝐚𝐦𝐚𝐜𝐡𝐢🥑
Ginger  coconut  icecream
🥥𝐆𝐢𝐧𝐠𝐞𝐫 𝐂𝐨𝐜𝐨𝐧𝐮𝐭 𝐈𝐜𝐞𝐜𝐫𝐞𝐚𝐦🍨
好香浓天然椰子味 姜味系微微的 好夹😚侧边系香蕉味panna cotta好细滑😛好好食🥺💕
Roasted  cauliflower
Fried  chicken