2018-10-28 268 浏览
元朗吉列牛隔离间台湾牛一直都想试埋佢 呢日中午经过竟然两间都冇乜人 唔洗排成个钟先食到😎🤟🏻店员话红烧牛肉汤系喺牛骨浓汤之上再加入唔同材料黎熬煮 所以比较深色香浓重口味😈 先饮一啖 几rich几浓厚 绝对唔系平日稀liaoliao既感觉 仲有蔬菜既甜带微辛🔥牛腱牛肚各有两件 牛展超级厚肉的 一咬落去系超软熟 筋位煮到好淋好胶好啫喱! 比我揾到少少坐忘既感觉😇 边位仲有d脂肪 连埋牛肉汤一齐饮好正😍 迫不及待试埋第二旧 可惜冇头先果旧咁多筋位咁神级 肉质亦都冇咁软淋 即刻由天堂跌返落人间🙈 不过都几入味既 牛肚相对上薄身 爽弹唔韧幼身面条软硬适中 就算加左汤黎食 个面本身捞左咸咸地既酱汁味道慢慢渗入口 想像到唔加汤就咁干食都好惹味😋 (太冲动落汤 其实应该落汤之前先试啖面) 个红烧汤同就咁饮相比亦有另一番风味然后友人系我食完走左冇几耐之后系冇夹过之下黎呢度食左个白雪雪清澈d既牛骨浓汤 佢话仲正过红烧牛肉汤 只差一点点我就可以顺便偷饮啖试下🤣

• 红烧牛肉面