2017-02-21 1108 浏览
这篇是纪念文, 本来已说过唔想再写...明白的人...大家明咩事就好了~可是, 近日见到很喜欢的一间店又结业了, 所以又找个地方发泄一下, 而这里仍是一个小众的小平台间中就系咁用~闲话少说, 正题是:    忠告各位食家: 喜欢的店要常常去帮趁, 不要空说喜欢, 放'它'闲置'它'一轮, 它就会BYE~了~  后悔又有何用呢??!!!!我现在就是由昨晚后悔到今早所以唯有写这篇再一次告诫自己, 新年前几次想去食生炒骨, 懒打电话, 次次行到去见佢"爆场"就死死气走去食其他嘢, 今日想食都无喇!!!!!  (爆场系因为其他人知到佢哋过咗年唔做所以全体Show Up, 我仲响度谂住过完年咪去食过够皮, 食-食-食, 食风咩?  结业了!!!!!)大厨小馆各位:  等你载誉重来, 就如当日在鲗鱼涌暂别吧~   祝福, All the Best!

龙城第一骨
2017-01-25