2023-04-13
行开尖沙咀,听讲有一间系结合艺术同美食于一身嘅Cafe好奇心驱使之下,一于去试吓啦!喺门口已经感受到一股好强烈嘅文艺气息,简直可以用museum形容里面仲陈列咗好多出售嘅艺术品,果然嚟到呢度真系欣赏好好多我哋由于三点几先嚟到,所以而家做紧嘅田园主题下午茶餐,我哋有机会品尝提供嘅甜品或者点心好足够登登登!登!!!好有皇室庄园feel而且每层都系我地有兴趣嘅点心第一层系美国安格斯汉堡,一啲都唔细而且仲有好多花嘅装饰喺隔离,果然心思嘅嘢成功吸引我哋嘅注意大家要留意𠮶个小盆栽,最有心机整嘅沙律,呢个方式感想真系好新鲜别出心裁第二层系烟三文鱼牛油果酱墨西哥脆片,同埋八爪鱼莎莎酱墨西哥脆片两个嘅味道完全唔同,每样嘢都系心机之作如果你问我边样系我最钟意,我会比较钟意牛油果酱配搭烟熏三文鱼,牛油果嘅fresh,将三文鱼嘅味道口感提升至另一个层次第三层系甜品,每样嘢都好好味特别要提呢一个心太软蛋糕,一切落去嘅时候仲好脆,朱古力酱流晒出嚟真系好正啊!另外有佢哋最得意之作,云呢拿雪糕配酒心蛋糕,用盆栽嘅形式相真系好得意最后我哋加钱升级印刷朱古力,我哋可以提供图俾佢,然后佢将我哋嘅图案印出嚟可以嘅话,建议情侣
里面仲陈列咗好多出售嘅艺术品,果然嚟到呢度真系欣赏好好多
提供嘅甜品或者点心好足够
登登登!登!!!好有皇室庄园feel
而且每层都系我地有兴趣嘅点心
第一层系美国安格斯汉堡,一啲都唔细
而且仲有好多花嘅装饰喺隔离,果然心思嘅嘢成功吸引我哋嘅注意
第三层系甜品,每样嘢都好好味
真系好正啊!
可以嘅话,建议情侣不妨将自己嘅合照人喺上边真系好有心机㗎 !
最后,下次嚟到K11 Musea ,呢啲咁有艺术气息嘅嘢真系要试多一次!