2021-07-15 1965 浏览
放工同3人组去左睇maskon买口罩,嘿嘿哈哈,哈到我好肚饿就去揾野食啦,新城市咁多野食又可能今日Blue Monday 都好多间餐厅唔驶等位,4个人可以食大堆头野撞左入呢间葡国餐厅- 亚苏尔一坐低仲挂住倾计笑笑笑,叫野食未呀?是旦啦!你话啦!无所谓呀!Ok!我来😅女王同妹妹最后好叻咁谂到想食两款小食,个衰仔又突然好有主见弹出话要食猪手,又系嘿嘿哈哈,加埋好亲切的姐姐耐心推介/等待我地完成晒点餐先来一杯唔记左影相的蜜桃沙冰,妹妹话好好饮,另外女王同衰仔饮芒果柚子沙冰,一上台比个造型吓亲,咁大杯架咩?佢地要企响度吸呀吸饮左个顶怕佢会满泻🤣饮杯野都开心过人,而乖乖的我依然唔饮冻野住,饮左壶血橙茶-无咩味咁,下次我一定要试个沙冰睇下有几好味食物先上台的系芝士薯仔马介休球-$78 有两个酱汁,沙律酱同辣汁!薯仔球炸完都几soft唔会好油腻,咬开一半会见到马介休肉丝,几香口有少少咸香味,唔错㖞👍之后再来就系两个美女都一致要点的。。。香草芝士脆猪仔包,好食的,但佢真系似面包舖整的pizza,好脆好香芝士味不过我地无叫咖哩,就咁食都very good再来呢个正,真系唔错-美国安格斯肉眼牛扒 半熟虽然

再来呢个正,真系唔错-美国安格斯肉眼牛扒 半熟
虽然半熟但切出来唔会好生烧得十分好,感觉真系好raw 的炭烧感觉,$238真系又系无得诈型,唔太食牛的都食左两三件,附上一个蘑菇烧汁同阿根廷青酱!我地一致觉得青酱好味,同个牛扒好夹,好似真系食南美的烧烤感觉,点解架呢?唔理啦,总知就好食,薯条都好好食,系幼身薯条来架

之后再来重顶戏- 葡萄牙咸猪手-$188!!!呢个又系不得不提,份量都好大只,上台已经切开晒,皮有大部都系炸到香脆可口,肉都好好食,咸味适中食完无好口渴的感觉,伴碟惊喜有小小菇类同烧菠萝,唯独薯王可以不理,我宁愿佢比薯条好过,呢个大家可以试下(店员提醒要等30分钟左右)

最后餐厅有promotion, FB like 店舖有是日主餐半价,今日主餐系。。。十月初五虾子松露意大利粉-$138(半价后$69)
虽然系半价不过材料十足,睇下几多松露蘑菇同烟肉,意粉煮得唔错,有咬口,汁酱挂到晒响面上面,虽然系忌廉汁但creamy 得来唔会好heavy, 4个人share 刚刚好

食完其实都好饱但仲有成个钟我又任性喇,「是旦」「无所谓」「你话事」都唔理我就出事喇,我叫左最后一道菜-非州鸡,样好正常,铺左好多花生酱同椰丝响鸡面,切都好易切,不过鸡肉偏嚡,骨比较多唔好咬,可能食葡国鸡会好D,呢个鸡绝对系我任性的错,唔叫我地呢餐饭就完美喇

开开心心又一餐,争取时间同就来展开新生活的衰仔食多几餐开心饭啦,4人食左$1068都好抵食,下次会再来的餐厅👍
2021-06-22