2018-12-26
在闹市区食饭选择真的多,但有时不免座位挤迫、等候时间较长。如今不少有质素的新餐厅都纷纷远离市中心,选择开在后街里,低调用心的经营,只等结识有缘人。今次要介绍的便是【爆汗串串】🍢💦。.【爆汗串串】位于旺角广华街,新开了一段时间,门面不太大但颜色风格吸睛, 主打是正宗成都麻辣,巧合遇上喜欢吃辣的我们,决定就入去挑战一下吧!入面环境其实好简约,设计上都是以黄色为主同埋有两大幅壁画以卡通形式画出「爆汗」字句及公仔💦「爆汗」Style 十足呀!喜欢呢度既贴心位,很多餐厅都没有的,呢度店子小小都会备有纸巾同一次性既围裙,仲有个篮子俾你放袋⋯细心位多多。餐牌够环保♻️用笔画上喜欢就可以了口水鸡(辣) $38辣.香. 鲜.嫩.爽口,吃进嘴里会让人麻到不由自主流了口水,取名为「口水鸡」真系好岩!!!成都串串香 $78/15串-选五款- 共30多款可以选择。我地拣成都「小香肠、白萝卜、豆卜、莴苟、椰菜花」。-成都小香肠从成都运来,口感好腍身。-豆卜索晒辣汤,辣得好过瘾!-白萝卜好入味,啖啖越食越滋味。-莴苟每一部分入味爽口,麻味吸收晒-椰菜花就唔系吸汁的特质所以点左爆汗干碟会好食D!店员推介我地配埋香油碟$
餐牌够环保♻️用笔画上喜欢就可以了
口水鸡(辣) $38
成都串串香 $78/15串-选五款- 共30多款可以选择。
我地拣成都「小香肠、白萝卜、豆卜、莴苟、椰菜花」。
-成都小香肠从成都运来,口感好腍身。
-豆卜索晒辣汤,辣得好过瘾!
-白萝卜好入味,啖啖越食越滋味。
-莴苟每一部分入味爽口,麻味吸收晒
-椰菜花就唔系吸汁的特质所以点左爆汗干碟会好食D!
店员推介我地配埋香油碟$8同爆汗干碟$8
香油碟可以减辣及爆汗干碟必需要加呢。
又麻又香可以提升辣既层次,点左好觉得更正架!
整体来说,这个串串香锅的辣度刚好,各种既香料令到十分香麻,唔系得个辣字既汁底
再点了配宜宾咸烧白面 $38
首先系个名吸引我嘅!到嘅时候冇后悔因为卖相好吸引令到我垂涎欲滴
五花肉同面条分开上,净食五花肉已经觉得卤得够入味入面都有大量梅菜配埋香辣嘅麻辣汤底,一啖肉一啖面口感好好又好味,推介推介!
老成都解暑第一名----冰粉冰冰凉凉的味道最好了!
成都老冰粉 $15
最爱的冰粉!呢碗同出面有少少唔同因为入边嘅材料系比出边多一点变化!入面有山楂, 提子干同埋芝麻,无论口感同味道都好丰富!口感滑溜,清甜解辣!唔会太甜, 必嗌!呀!
呢度除咗除咗佢嘅味道吸引我之外,喜欢用咗木枱同木凳仲有水泥墙,少少工业风配鲜黄色作感觉轻松明亮。食野都会有好心情。最紧要入到去好新净坐得舒服,呢区来讲价钱又唔贵食到咁嘅质素真系值得推介㗎。