2024-08-26
星期日最适合黎食个Brunch☀️黎到西环呢条小巷至成一个环境比较清静😚好钟意呢间Cafe因为Vegan同健康既选择好多💚健康得黎食物有好有营养😛 饮品除咗果汁Smoothie仲有Vegan奶冲嘅咖啡☘️选择丰富得黎好健康 啱晒Keep Fit既朋友💪🏻⭐️ Canggu 🇮🇩呢款峇里风嘅谷物碗感觉好有营养🌾Tempeh系好好嘅蛋白质来源🫔加上Kale 枝豆Cauliflower Rice既食材都好低碳🥬 Miso既调味有种东南亚既感觉好开胃唔会太过Dry🤪⭐️ Spring Bay Australian Blue Mussels 🐚足足有一公斤青口份量真系好丰富🌊肉质鲜甜同埋好饱满😜 轻轻用蕃茄同香草调味已经好食到鲜味🍅⭐️ Strawberry Poppy Seed Scone 🍓入口松脆又带士多啤梨嘅微甜🩷配上Orange Marmalade既甘甜味道好有层次🍊⭐️ Beeting Heart 💓以红菜头配上红萝卜苹果同橙🥕入口味道清新唔会重草青味🥹加上轻微既姜味口感好清爽🫚⭐️ Caffe Latte ☕️咖啡味入口温和🤎用左Oat Milk既口味仍然不减幼滑🍼
⭐️ Canggu 🇮🇩
⭐️ Beeting Heart 💓