2007-09-26 131 浏览
老细突然话去食中秋饭,一行23人黎哩度开饭局,哩个名听得多,又话d野点好食点好食,我又唔觉啊,只系普通既质素.d老细拣既级数,我真系唔多欣赏,在此多谢老细.始终系公司饭局,都唔会由自己话食咩就食咩,一早安排晒,唯独系个鸡炖翅,啖啖翅,超正!牛肉粒,沙爹牛肉,鱿鱼,牛肉球系全部我都唔识既野.只系食左(每样一件)鸭胸肉,乳猪,海哲,春卷,炸虾丸,炸蟹丸,潮州鱼蛋,苋菜饺,炒许翠玉瓜.唉!连我最钟意食既烧卖同虾饺都无黎到,问个知客,好似发紧梦咁,一早无晒喇,咁又唔出声,trouble.之后叫佢俾几个盒打包d野食走,咩话!打包,好少野咋㖞.听唔明广东话系唔系要讲国语定系英语呢?