2021-05-07 219 浏览
新蒲崗近年越黎越多特色cafe進駐,但大部分都有供應主食,好似un-til 咁主打咖啡既店鋪唔多,我仲對佢哋既咖啡抱有好大期望。加上店鋪裝修係走簡約風,又係全女班,覺得要支持一下。佢哋開業第一個星期我已經走去支持,但得到既只係失望。首先,可能當時仲系試業階段,有d店員態度麻麻。我第一次去唔知係邊度order,走左入咖啡機位置,嗰女店員皺曬眉頭話要行返出中間order 。嗰日叫左杯latte,得一個size(應該係tall size),好細既份量收$45?唔係好記得,仲之記得好細杯,味道一般,拉花又一般。隔左一排,今日行過又想試下睇睇會唔會好左,都係無。因為天氣熱所以叫左杯凍朱古力,原來凍朱要加$5,承惠$50買左杯無朱古力味(連甜味都無)既嘢,得堆冰同朱古力粉,凍到我牙都掉。試過兩次,永無下次。

試過兩次,永無下次。