2018-08-22 84 浏览
系得宝揾野食,今次唔食佢个foodcourt,食佢隔离间日本居酒屋,虽然已经8点几,但外面仲有10几人排队,愈夜愈热闹坐低后,餐牌都几多种类,叫左d刺身卷物,串烧,乌冬叫左三款刺身试下质素先,赤身,甜虾,绸鱼,新鲜度十足,最钟意绸鱼,油脂甘香,鱼皮爽脆辣味铁火卷,将吞拿鱼加上辣味几创新,其实唔辣,连埋青瓜既饭卷食,有爽口既感觉蕃茄豆腐沙律,每片豆腐之间夹住蕃茄,加上脆卜卜三文鱼籽同胡麻酱,口感清新串扬类好抵食,$8起炸莲藕爽口, 但炸完都几吸油吉列豆腐,外脆内软,豆腐好嫩滑甘栗薯饼,外层都好脆,内有粒粒栗子,被紫薯蓉包围,好味鲭鱼串烧,油脂多又有营养,边位微焦,效果香口鸡腿肉串烧,肉质嫩口,加上甜酱油鸡颈肉串烧,食落同鸡肉差唔多,烧得更香口泡菜黑豚肉锅乌冬泡菜汤底唔算辣几惹味,将韩式泡菜装成日式菜式,感觉完全唔同乌冬软硬适中, 乌冬质感滑溜黑豚肉肉味几浓,特别好食虽然食客都几多,但上菜都好快系屋村区都有间唔错既居酒屋,都几难得

坐低后,餐牌都几多种类,叫左d刺身卷物,串烧,乌冬

绸鱼
赤身

辣味铁火卷

蕃茄豆腐沙律

串扬类好抵食,$8起
炸莲藕, 吉列豆腐,甘栗薯饼

炸莲藕爽口, 但炸完都几吸油
吉列豆腐,外脆内软,豆腐好嫩滑
甘栗薯饼,外层都好脆,内有粒粒栗子,被紫薯蓉包围,好味
鲭鱼串烧,油脂多又有营养,边位微焦,效果香口
鸡腿肉串烧,肉质嫩口,加上甜酱油
鸡颈肉串烧,食落同鸡肉差唔多,烧得更香口
吉列豆腐
甘栗薯饼
鲭鱼串烧
鸡腿肉串烧(左), 鸡颈肉串烧(右)
泡菜黑豚肉锅乌冬
泡菜汤底唔算辣几惹味,将韩式泡菜装成日式菜式,感觉完全唔同
乌冬软硬适中, 乌冬质感滑溜
黑豚肉肉味几浓,特别好食
泡菜黑豚肉锅乌冬
虽然食客都几多,但上菜都好快
系屋村区都有间唔错既居酒屋,都几难得