2019-04-11
主题餐厅愈开愈多,但以八哥为主题就真系史无前例🐶店铺好多摆设同餐具,甚至甜品都系有佢既踪影。夜晚9点几先用餐所以都好多位置,就选择咗窗边位置望到马路!点左枝Fox Brook Cabernet Sauvignon 2014,USA 红酒,主菜就卡邦尼意粉配温泉蛋及澳洲和牛汉堡,甜品就八哥朱古力慕丝配美国芝士蛋糕!卡邦尼意粉配温泉蛋🍝🥚白汁好浓,配有蘑菇及烟肉,味道一流唔会好咸,流心蛋黄配上意粉!一个字:绝😋澳洲和牛汉堡🐮生菜🥬蕃茄🍅及酸瓜🥒配料都系分开,可按个人口味随意搭配。面包夹有芝士及汉堡,面包较淋,加上和牛汉堡颇多肉汁,最后系放弃左个面包底无食🙈粗身薯条应该来自新鲜马铃薯而唔系冰鲜,带有少许薯仔皮,好香脆而且份量十足八哥朱古力慕丝配美国芝士蛋糕件慕丝造型还原度💯分,细致到皱皮纹同脚掌都清晰可见,睇见系会唔舍得食😍当然要相机食先。蛋糕口感软身及颇滑,芝士味重都唔太流影完相唔舍得之下都要品尝下,未知系咪雪得太硬,经过一番武力好唔容易切开😱😂口感唔似慕丝,有朱古力味同好重雪味🌝因为挂住饮酒同玩个八哥朱古力慕丝,不经不觉到店铺关门时间,店员都有礼在旁坐著等候无赶我地走,都唔好意思影餐厅周
卡邦尼意粉配温泉蛋🍝🥚
澳洲和牛汉堡🐮
八哥朱古力慕丝配美国芝士蛋糕
因为挂住饮酒同玩个八哥朱古力慕丝,不经不觉到店铺关门时间,店员都有礼在旁坐著等候无赶我地走,都唔好意思影餐厅周围环境😂结帐后可保留收据下次当现金卷使用。