2017-05-24
今日同朋友黎到衣间日本放题,book完先醒起原来系较早前响网上介绍有象拔蚌刺身任食果间book左7:30,因朋友未到,店员话只会留枱10分钟,而放题入座起计2小时。其实黎到已经见不少人等紧位,入到去亦唔少人,见到枱枱一个个蒸气锅有大有小好得意,又可以食日式食物又可以一尝食蒸海鲜初时以为要加钱先食得原来都唔洗,只系选择矶烧先要加钱!坐低后店员已经好详细讲解落单注意事项,如落单有选蒸气锅食物就会黎个锅比我地蒸。后尾先知原来蒸气锅里的唔系水,系猪骨汤,因为中途店员自动帮我加汤先知,仲话蒸海鲜时d精华流响汤度,有需要可以叫店员拎碗饭煲粥不过我地冇特别咁做,蒸海鲜都好够喇,有蚬有虾有扇贝味道都好正不过提一提唔可以心急塞咁多入去蒸,唔系就唔容易熟同up唔埋盖主打一定会叫刺身啦,由其要试一试象拔蚌刺身,当然同外面贵价冇得比,但咁既价钱都算系咁啦另外三文鱼、带子、甜虾都好鬼正!款式其实都多,食物黎到都热的,小小份量唔怕徙!又有饱食的叉烧拉面、肥牛乌冬等....我就试左叉烧拉面,估唔到放题既拉面质素都唔差,我个人几中意小小份量烧蚝其实都几好,不过芝士烟肉较多,蚝已经小到唔知在哪酒精饮品都系包埋的,清酒日
款式其实都多,食物黎到都热的,小小份量唔怕徙!
烧蚝其实都几好,不过芝士烟肉较多,蚝已经小到唔知在哪
酒精饮品都系包埋的,清酒日本啤酒都有,其实几抵。
唔饮酒类饮品的话,外面有普通饮品有冻有常温,特登分开2个柜,几贴心饮品大致有果汁先生橙汁、柠檬茶、蜜瓜豆奶、竹蔗茅根、其他日本饮品等.....柠檬茶同蜜瓜豆奶仲系怀旧版包装。
想食甜品隔离仲有个甜品柜
2小时一定足够饱肚,但如聚旧挂住倾计就未必够时间啦埋单都系$208加一/1位,按时间同星期几入座有不同。