2024-10-27
元朗 l 得奖Cafe水泥工业风装修,未入门口已经见到好多咖啡奖状,今次试咗两款咖啡,每款精品咖啡都可以分别选择虹吸( siphon )或者手冲( pour over )Honey Colombia La Esperanza Red Bourbon蜜处理 哥伦比亚 希望庄园 红波旁酒香、苹果、提子、蔓越莓、朱古力 $75 6.8/10啱啱冲出嚟嘅时候,味道好圆润,但唔突出,得少少酒香,其他味都揾唔到温度降低少少之后,青苹果同埋可可味就慢慢越嚟越出,但去到最后,都唔会好浓郁,冇好惊喜Natural Panama Esmeralda Diamond Mountain日晒 巴拿马 翡翠庄园 钻石山杏桃、莓果、葡萄柚、核果 $75 7.5/10一开始得啲果酸味,摊冻啲之后葡萄柚同合桃嘅香气慢慢释出,直接最后好似食紧核桃蛋糕咁.超浓郁嘅核桃味,越饮越惊喜海盐焦糖芝士冻饼 $45 5/10个人觉得有少少太苦,不过会有一种拖肥既回甘,有层次,不过唔识合唔中意苦既人Accro Coffee (元朗)元朗元朗安宁路162号金城楼地下D号舖
海盐焦糖芝士冻饼 $45 5/10
Accro Coffee (元朗)
元朗元朗安宁路162号金城楼地下D号舖