2016-10-16 531 浏览
寻晚同老公仔终于有时间去试金船长餐厅,本来去到见到唔系太大,都惊会中伏,不过整体真系几好,价钱比预想中平。我地点左个6寸得奖黑松露pizza,一个黑松露意大利饭,&一个车仔意粉(要左卡邦尼汁+扁意粉+蒜茸+其中一款芝士+香草鸡丝),另外加左$28转餐,要左粟米忌廉汤&冻奶茶。汤同蒜蓉包就一般,两样都系偏淡,粟米忌廉汤个味几得意,有小小燕麦味道。另外,奶茶就几好,奶同茶味平均。跟住就黎左黑松露pizza,一黎到店员好细心,问我地有无食过,之后就教左我地3种食法,我同老公仔都认为乜都唔加嘅食法就最正,又变成左我嘅最爱食品之一<3。之后就到黑松露饭,一开始就觉得超好味,但之后就略嫌有点偏醎。最后就到车仔意粉,呢个就一般,好浓味,好creamy,但就真系太腻,同埋感觉上可能系我地点左嘅香草鸡丝同卡邦尼汁唔太match。埋单$362,比我地预想中平,因为真系食得好饱好饱,黑松露pizza又真系超好食,其他野食虽然还有进步空间,但加埋侍应服务态度,系值嘅,当中跟单侍应安排上食物嘅程序好细心。

2016-10-15
  • 黑松露菌酱意式马斯卡普芝士夹心比萨