话说之前同男友去加洲大厦楼上嘅餐厅食饭𠮶时,已经留意到呢间位于地下嘅意大利菜海鲜酒吧,佢个气氛好热闹,环境睇落又几唔错,已经想揾机会去试下。 最近上网睇到原来佢系获得咗Top Pizza Aisa Pacific 2022嘅亚洲第12名,更加令我忍唔住马上就去会一会佢~ 🧡BACI($198)得奖pizza果然超班!饼底口感一绝,边位香脆微焦,入面烟韧软熟,入口轻盈带面粉香,绝对高质! 罗勒香蒜酱做嘅base香气四射,仿如令人置身于田园一样。而且呢款素嘅Pizza食落一啲都唔会觉得腻,只会愈食愈想食,一人半个都完全唔系问题,谂起都想再encore! 🧡LA BRUSCHETTA DI BACI($148)表面铺满咸香味十足嘅烟三文鱼,面包上嘅牛油果酱亦都同整体非常夹!两者配搭起上嚟就系一个字形容哂:正! 🧡GRILLED WAGYU BEEF SIRLOIN($368)我哋选择咗Medium,上枱嘅时候已经闻到超浓郁嘅牛味,和牛肉质非常软嫩,表面烤到微微香脆,入口满满牛肉香味,非常满足!配菜亦都非常出色,牛肝菌入口顺滑软腍,小洋葱亦都好香甜! 🧡THE CLASSIC TIRAMIS

🧡BACI($198)

🧡LA BRUSCHETTA DI BACI($148)

🧡THE CLASSIC TIRAMISU($98)
口感幼滑,入口舒服,微甜带有淡淡咖啡香,满足!