2018-07-15
星期六最啱跟朋友约埋一齐饮下茶食个包。见帜哥系葵兴开左间新酒楼咁就脚,就同朋友过黎食返一盅两件再去打机。酒楼啱啱开左无耐,装修好新净。加上时间都早所以未有太多人帮衬住,好多位俾我地拣。先黎点左个黑金流沙包,外表十分型格,黑色嘅包面抺上一道金色,再加上佢皮薄而流沙程度十足。入面嘅咸蛋黄味好浓油分又充足。真系唔错。鹌鹑蛋烧卖,依家唔系好多地方有得食了,难得见到梗系要柯打返笼啦,成个烧卖都好饱满多汁。食得出系以新鲜猪肉做成,再配上大大粒鹌鹑蛋都真系几滋味。芝麻肠粉。同平时食嘅有少少唔同,呢度嘅比较烟韧同香滑,再配上甜酱/花生酱食都几好。萝卜酥。做得好松化同够薄,馅料香甜惹味。入面嘅萝卜丝炒得够干身,所以个酥皮唔会俾多余嘅萝卜水分搞到化开晒。水晶饺/菜肉包/牛栢叶都唔错,鸡扎就唔算突出,但块腐皮及里面嘅猪皮就好入味,吸晒鸡肉火腿嘅味道。食物系唔错,但姐姐们嘅服务态度就可圈可点了,我地两个茶壶及水壶吉左都要等三/四个字先斟满返,但我地其实坐系水吧附近。可能佢地忙中有甩漏啦。以新开黎讲食物质素及环境都几好,因为葵兴附近真系无咩新鲜野,自从KCC开左之后带旺左呢区嘅人流。葵兴人之后消闲时唔使走过葵方
食物系唔错,但姐姐们嘅服务态度就可圈可点了,我地两个茶壶及水壶吉左都要等三/四个字先斟满返,但我地其实坐系水吧附近。可能佢地忙中有甩漏啦。以新开黎讲食物质素及环境都几好,因为葵兴附近真系无咩新鲜野,自从KCC开左之后带旺左呢区嘅人流。葵兴人之后消闲时唔使走过葵方了