2023-07-16
$128午市套餐 作为一个生牛肉汤河狂迷,本人觉得佢呢间生牛肉河同芽庄嘅味道差不多。各有各好处,相较下芽庄份量会大一点,但佢呢间系用牛肩胛肉,好重牛肉🐮同奶香🍼味,(唔知我系咪咁岩咁好彩啦~希望佢地可以继续keep到呢个水准) (题外话:如果要我拣最中意嘅 生牛肉河 一定系越儿越南地道菜。虽然牛肉冇咁靓,汤就偏甜味为主,另外,佢烧牛肉捞檬都好好食,仲有烧鸡…仲有好多好多都好重口味好正👍🏻)另外值得一提,佢个沙律🥗系䄂子醋味,入面有鸡丝系可以见得到嘅粗度,而唔系丝到好似蜘蛛丝咁睇唔到。牛油果米纸卷就不值得一提越式四宝饭 最好食系烧鸡串,份量亦算大份。越式虾酱鸡翼嘅味道较淡。可能系地理上嘅优势,大澳文物酒店餐厅嘅 虾酱鸡翼 就比较浓味。另外一款系越式炸春,入面系粉丝、木耳、红萝卜🥕之类差唔多嘅野,唔太建议点。总括嚟讲都可以番食,因为佢餐牌上面都有啲好特别嘅小菜,例如:胡椒忌廉汁炒虎虾、香矛黑粉丝黑煲,而且味道亦唔算差。🙋🏻♀️本人喜好排行榜🙋🏻♀️1.越儿越南地道菜2.越男仔3.呢间👆🏼👆🏼👆🏼/芽庄
牛油果米纸卷就不值得一提
越式四宝饭 最好食系烧鸡串,份量亦算大份。
🙋🏻♀️本人喜好排行榜🙋🏻♀️
1.越儿越南地道菜