2014-05-08 4044 浏览
有时周末假期想要奖励一下自己,都会选择食海鲜。今次拣open oyster系因为见佢评分唔错!由于当日才决定食蚝,所以即日打去订位。但…餐厅五点才营业,只有voicemail,无留到言谂住到时walk-in啦知五点几餐厅打返黎(呢个真系要赞, 我无留过言都有回电)问我系咪订位。于是成功订了两人台。我地当晚点左一打蚝齐齐分(每样两款), 由于当日belon无货所以食唔到我既至爱。但呢间小店蚝类选择好多,补返我食唔到belon既失落至于酒类选择亦非常多,好多白酒既选择。我地都点左支Muscat,不过不失。不过蚝方要面我觉得铜锣湾个间新鲜的。cherry stone直情唔好食,太韧又有腥味。但三文鱼沙律劲推介,个酱酸度刚好,三文鱼厚度刚好又够油份。最后一提,叫一支酒后全餐既蚝都有wine lover价 (menu有),抵好多!

但三文鱼沙律劲推介,个酱酸度刚好,三文鱼厚度刚好又够油份。

2014-05-01
庆祝纪念