2016-04-30 139 浏览
大埔烧完野食出返黎市区,当然要食埋糖水或者饮埋杯野先叫功德圆满啦!行下行下入咗呢间装修非常骨子嘅路边小店。由于时间尚早,人流唔多。暗暗灯光,悠扬音乐,倾计谈心都零舍舒服。以台式饮品为主,种类繁多,实在花多眼乱。最后拣咗招牌饮品-符碌茶。符碌茶者,Fruit茶是也。起初都有少少担心会味道古怪,因为坊间实在太多怪味果茶…但招牌饮品㖞,就试试佢!好好彩,符碌茶足料不特止,味道仲非常之夹,酸中带甜,真系啱晒BBQ食滞咗嘅我!食埋杯入面嘅生果,BBQ放肆之夜终于都冇咁大罪恶感!睇真D原来用左青柠去调味, 所以就算焗得耐都唔会有柠檬既太多苦涩,同埋特有既青柠酸系同柠檬唔同,清甜之余少少酸好鬼解腻。 成只杯有成大半LITRE,食完野过黎想饮晒都唔系易事, 因为真系好大杯!

行下行下入咗呢间装修非常骨子嘅路边小店。

题外话/补充资料: 最紧要系坐得几舒服, 杯野饮成个钟都得,仲好过去饮酒呀!