2018-08-18
每两个月点都会嚟三圣食一次海鲜,以前例牌系 “ 发 记 ” 买料 “ 棠 记 ”煮,刚巧今次棠记无得订七点,榕龙又满咗,唯有试新野:“ 凤 城 ”! 太子同尖东就去得多,必食炸子鸡同西米布甸 …… 海鲜加工?好似九唔搭八,不过,天生有冒险精神既我,当然唔怕喇 …… 去到发记,口痕叫咗只三斤龙虾,加埋其他六七种海鲜,埋单 $3000,合理喇! 去到凤城,加工只系 $1300,正常偏低㖞! 如果唔计汤料,只需 $1000,咁就真系好抵、好抵、好抵!平还平,都要好食先得㗎 …… 得!真系好得:蒸带子、炒蛏子无过火,辣酒花螺汤头风味十足,豉油王中虾、上汤龙虾、椒盐赖尿虾、羌冲蚝 …… 全部都高水准! 差点想同经理讲:「唔该,帮我叫大厨出嚟表扬一下!」服务同环境方面亦非常好,经理招呼主动,姐姐细心又勤力,加上态度亲切,唔迫、唔嘈、唔会催你埋单。 最后,当然要有莲蓉西米布甸做甜品喇,大满足!以后去三圣买完海鲜就直接嚟凤城,唔使稔喇 ……P.S. 泊唔到商场停车场就去泳池停车场,距离约五分钟脚程,$8 /30分钟。
以后去三圣买完海鲜就直接嚟凤城,唔使稔喇 ……