寻日晏昼去咗尖沙咀,肚饿揾嘢食,又唔知食咩好,行行吓见到黎间韩国刀削面店,觉得几特别就入去试吓,初初见到d图片,觉得碗面好大碗会食唔哂,当时都肚饿,就叫咗1份花蛤刀削面餐,1份烧海鲜韭菜烧饼,再加咗4只双拼蒸饺,2个人食,一坐低就有1碟泡菜,面到咗既时候,闻到浓浓花蛤香味,汤既味到真系刚刚好,唔会太浓,但又好香花蛤味,我本身几细食既,我就谂住面我食少少,留多d俾我大食既老公,点不知,碗面食落好好味,面质好烟烟韧韧,汤底真系超好饮,我用当时坐低俾个碟泡菜送面都忍唔住食多咗😆😆,烧饼又系好好味,热辣辣脆卜卜,海鲜加埋韭菜,食落口好丰富感觉,其实饺子系因为我老公同我share咗面佢唔够饱,后加既,本身我自己都好钟意食饺子所以我地就叫咗4只了,大胆尝试,都惊食唔哂架😅😅太好味了,最终当然食哂啦!个d饺子大细适中啖啖肉😋😋今餐真系好满足,但因为太肚饿关系,最后净系影咗1张相咋,仲要俾我老公夹走咗1只啰😆😆下次一定会叫埋朋友一齐去试,好味味,服务态度又好好,加分👍🏻👍🏻
2024-06-19
  • 花蛤刀削面