2021-07-18
『红桥餐厅』是我在很久很久之前收藏的餐厅,今日返工好忙,忙到冇时间谂放工食d乜,于是眨下眼就放工喇,一路向车站行,一路睇住呢个app,一边谂,见到『红桥餐厅』就在车站附近,噉就决定食佢。坐低侍应就畀咗个QR曲我,叫我自己落单。睇得出佢哋真系好忙。所以我就用左网上落单,『红桥餐厅』佢网上落单嘅功能几好,清晰容易落。首先叫咗个晚餐 :黑椒汁西冷牛扒伴蛋包饭 + 中汤 + 前菜 + 饮品(+ 10)升级红豆冰 $98等咗成十分钟乜都未出畀我,一出就三个一齐出。中汤 + 前菜 + 红豆冰。中汤饮咗两啖就放弃,饮到一大阵猪腥味。前菜 = 沙律,顺利食完。红豆冰也不好饮,结果饮咗几啖都冇饮。跟住来主菜,黑椒汁西冷牛扒伴蛋包饭。明明就系茄汁,点解要注明黑椒汁?全碟嘢最好食就系个粟米。块牛扒硬到不得了,切都切唔开,食完成碟都系渣。个蛋包饭淡而冇味,而且蛋包饭里边𠮶啲都唔系炒饭,而系用生蛋同饭捞埋一齐嘅东西,西兰花都系白烚冇味既。唉!真系好失望。噉嘅货色我真系食唔饱。我同自己讲,可能我唔识叫嗻,可能佢啲意粉会好啲哩。于是我再落单。西班牙汁带子海虾焗意粉($ 68) + 脆香鸡槌(+ $ 18)先来个鸡槌
首先叫咗个晚餐 :
等咗成十分钟乜都未出畀我,一出就三个一齐出。
中汤 + 前菜 + 红豆冰。
中汤饮咗两啖就放弃,饮到一大阵猪腥味。
前菜 = 沙律,顺利食完。
红豆冰也不好饮,结果饮咗几啖都冇饮。
跟住来主菜,黑椒汁西冷牛扒伴蛋包饭。
唉!真系好失望。
噉嘅货色我真系食唔饱。
先来个鸡槌,哗!成张单最值系呢个。
西班牙汁带子海虾焗意粉,真系有啲想讲粗口。什么西班牙汁?根本就系茄汁,什么带子?根本就系珍珠带子,而且得几粒,什么海虾?根本就是虾仁,而且得两粒。
我一个人食咗两个主菜,今次真系可以对『红桥餐厅』死咗条心,以后唔使再过来。