其实好耐之前已经试过呢间店,可能都有5年吧🤤~第一次食既时候已经觉得佢地食物水准好唔错,不过始终唔系住呢区相对有啲远,所以事隔多年到宜家先有机会再去👹~(不过其实唔难揾的,大家唔好被吓亲😅~哈哈)无谂过隔左咁多年再去水准仍然保持到,甚至觉得好味过以前😍!呢度基本上所有主菜都可以加野饮同餐汤的,唔使一定限住食套餐~队长B是十分喜欢佢地的设计😋! --------------------一开头其实唔算太饿,所以净系听佢地店员推介叫左个Signature Pizza 「黑松露菌酱意式马斯卡普芝士夹心比萨🍕」同「虎虾帆立贝天使面🍝」~同配左两个餐汤,一个「青豆忌廉汤」同「法式鸭清汤」;两杯野饮,一杯「白牛」,一杯「柠檬特饮」🍸~ 两个汤OK啦~鸭汤都几清有鸭碎嘅~不过杯「白牛」就十分甜🤦🏿‍♀️…不过重点始终系野食~所以同大家报导下先!唔讲唔知,原来个PIZZA非同小可乃是拎过奖的🤓~有三种食法,第一步系就咁食,食到好浓的芝士味同黑松露味,好松化,口感好似馅饼,一路咬芝士味充斥口腔,好好味🧀;第二步点提子醋食,因为有醋香的加乘,突然变得很清新,不过会削减黑松露的浓香🤔;最后一步就系加埋有机

--------------------

唔讲唔知,原来个PIZZA非同小可乃是拎过奖的🤓~有三种食法,第一步系就咁食,食到好浓的芝士味同黑松露味,好松化,口感好似馅饼,一路咬芝士味充斥口腔,好好味🧀;第二步点提子醋食,因为有醋香的加乘,突然变得很清新,不过会削减黑松露的浓香🤔;最后一步就系加埋有机沙律菜在中间,再点提子醋食,呢个食法系最清香的,亦可以解滞,食到呢部突然觉得肚饿起来了😂!!

「虎虾帆立贝天使面」用的是龙虾汁,天使面吸晒啲汁真系超级好味🦐,而且好健康地落左好多配料,完全唔会油,带子同大虾都煎得好香,虽然大虾有点小哈哈,不过味道真系好浓好正👍🏻~

其实禾都想减肥其实禾都想减肥其实禾都想减肥☠️(因为很重要所以要讲3次!!)不过食完呢两样真系停唔到,仲想食😓…(心里一直说服自己好难得先又黎呢度食到咁正既食物无理由束缚自己个胃架👿~)于是又叫左个「车仔自选意」

讲得做车仔同自选,紧系随便配搭啦😌,本来队长B就拣左「墨汁面+泰式青咖哩汁+巴马臣芝士+烟鸭胸+蟹肉+菠菜+日式温泉蛋」😜,想挑战一下自己的味蕾,不过餐厅无晒青咖哩汁,所以唯有转做「忌廉香草汁」啦😗~
无谂过乱黎的配搭主厨都可以做得那么好~温泉蛋好香好流心,同墨汁面+忌廉香草汁捞混之后系非常Match的😽~
菠菜好绵密,蟹肉亦超级多,食到烟鸭胸隐隐的烟薰味同creamy的口感,顿时好想赞赏自己果然系个Fusion专家~~~👨🏼‍🍳(其实系餐厅厨师的功力太高先整到!)不过中意搞搞新意思的朋友仔绝对要去呢度~~尝试下自己的艺术潜能👩🏻‍🎨哈哈
--------------------
好味指数😋:8.5/10