2012-10-15 14 浏览
认识OpenRice两年以来都只是上来参考食评,这次实在忍无可忍,在香港从未遇过这种食店,此店只应强国有,不应存在在香江! 长话短说,我和朋友买了雅虎团购$78片皮鸭餐(这次是朋友买的,所以没有先看食评),大部份的不满上面的朋友都已经写过,所以只补充与大家不同的遭遇:1:拍青瓜有点怪味,颜色暗暗的,不知是否存放太久。2:小笼包叫第一次等了半小时左右,味道尚可,吃完马上再叫,侍应却说今日太多客人所以卖完了 3:由于和朋友顾着上网,到最后走了才想起每人一碗粟米汤从来没有出现过!4:中段时间有位说国语的女客人临走前大声说他们乱抬高价钱欺骗游客,准备上报纸吧(本人不知来龙去脉,但愿那位女士说到做到,不要让这黑店再欺骗人)。5:埋单后有个应该是大家形容的高佬男人,有乡音的,我认得听我订位的也是他(应该是职位比较高吧),说送我们每人一张会员卡,只要充值一千元就有九五折,二千元有九折、三千元有八五折,我第一时间想起深圳的大型按摩埸,也是用同样手法留客,实在太有大陆feel了!由于根本没有打算有下次,就试下问佢,咁要入几多钱先有半价?佢就好可怜咁话,我地呢度d租金好贵,冇办法做到咁低折,但系我地会

1:拍青瓜有点怪味,颜色暗暗的,不知是否存放太久

?佢就好可怜咁话,我地呢度d租金好贵,冇办法做到咁低折,但系我地会尽量做到最好.....哈哈!

稍为总结下:
电话打几十次冇人听,到有人听就话定位已经订到下星期, 要订就快,因为好快满...
准时到达个乡音高佬叫我地等等,等咗十分钟忍无可忍望下入面原来得几枱客,咁叫我地等咩呀,唔通头先好爆埸不过d客埋完单由后门走咗,所以我地见唔到?
我地星期日八点三去到一路坐到十点钟,两人合共食咗5只小笼包、一小碟四季豆、一小碟波罗咕噜肉、十几粒鸡软骨(好油)、一碟拍青瓜(由于变了味,只食了几旧便放弃)、一杯两杯热饮。(其他时间用来上网吹水)
其间不断介绍唔同菜色,我同佢讲我地有任食小笼包同小食,唔使再加其他,可能因此我地再叫小笼包就话卖晒!
呢份就系$78x2嘅<北京片皮鸭+任食小笼包及中式小菜>团购啦,大家系咪觉得好抵食呢!未返到屋企已经又开始肚饿啦!

本来话长话短说,点知越写越火滚,各位有缘睇到呢篇食评嘅朋友,唔信嘅试下无防,但信嘅就话俾你关心嘅人知,叫佢地小心。
2012-10-14
用餐优惠