2010-01-26
我好钟意试新菜馆的; 今日行开九龙城, 经过金泰美食, 随意行入去试下; 先讲食物品质, 当晚order了以下4道菜+1饮品; 1. 菠萝炒饭 - 炒得好难食, 得个. d饭炒得好烂, 菠萝又少,卖相好差, 炒到好似一堆垃圾咁. 又唔好食,又冇味~! bad 2. 咸鱼炒芥兰 - 又系冇味, d菜又多渣, 咸鱼都唔咸,又系冇味~! 3. 串烧猪,鸡,鱼饼各1串 - my god 又系冇味, 得个字, d沙爹汁又稀, 又冇沙爹味, 仲好似甜甜地. bad 4. 咖哩炒圣旨 - 一d咖哩味都冇, 咖哩汁水汪汪, 全碟都系得个壳?? 肉得几条, 壳肉比例完全不成正比, ~bad! 5. 椰皇沙冰 - 得个字 全无椰汁味~~再讲地方环境,简直劲差~!! 好似饭堂咁, 排排坐,食粉果...!!! 摆枱摆到又迫又窄,坐得好唔舒服 搅到我走的时候要推开张枱, 仲要全行人起身让我出去, 我才走得, 搅到好鬼瘀!!! 总之以后都不会再去~~~!!!! 后悔~后悔~!!!!
先讲食物品质, 当晚order了以下4道菜+1饮品;
1. 菠萝炒饭 - 炒得好难食, 得个[烂字]. d饭炒得好烂, 菠萝又少,卖相好差, 炒到好似一堆垃圾咁. 又唔好食,又冇味~! bad
3. 串烧猪,鸡,鱼饼各1串 - my god 又系冇味, 得个[干]字, d沙爹汁又稀, 又冇沙爹味, 仲好似甜甜地. bad
5. 椰皇沙冰 - 得个[冰]字 全无椰汁味~~
再讲地方环境,简直劲差~!!
好似饭堂咁, 排排坐,食粉果...!!!
总之以后都不会再去~~~!!!! 后悔~后悔~!!!!