2009-04-11
上星期有晚同个同事打算食宵夜, 本来去雅兰间一寿司, 但去到见到好多人等位, 所以就打算再揾第二间啦, 点知行行o下见到呢间放题, 见佢都系百几蚊一位就上去啦.坐低点左少少野然后就揾部手机上openrice睇睇呢间有无乜野招牌菜啦, 结果见到10对40先至知道中左招. 睇到有网友话叫十样黎两样, 所我即刻加单狂剔啦, 如果唔系想饱都几难.先讲环境, 装修一般啦, 但系唔知点解成间野都有阵 "酸缩" 味, 等左20分钟左右先至开始有野送黎 (速度快到呢...) 一黎就系十几件寿司, 刀工好呀, 切到好薄, 尤其系赤贝呀, 连个饭面都遮唔晒. 食落去首先觉得奇怪o既系d豉油点解酸o既? 我以为系因为d寿司饭有醋所致啦, 所以咪饮啖水就咁点d豉油试咯, 都系酸架!!! 讲返d鱼生, 我未试过食鱼生系无鱼生味, 只有豉油同wasabi味. 到熟食啦, 冻 + 硬 + 无肉汁.到唔记得第二定第三位有手卷到左, 个waitress讲左句好特别o既说话: "手卷要食晒先至可以加单" 真系O晒咀!!!埋单每位$163, 贴士都无俾, 因为俾唔落手, 会唔会再去?? 一定唔会!! 请都唔去!!!!