2011-11-05
今年生日, 去了这间金田放题庆祝, 见到好多正评, 好期待呢本来我们系去尖沙咀那间食足4个钟, 但系Full了.....还好book到湾仔这间~由于系阁楼的关系, 所以要上一层楼梯先到~我们坐低后, 就即刻点野食啦~首先梗系点刺身先啦~刺身: 好新鲜, 即叫即切~所以这里比出面放题的刺身还要新鲜, 好比酒店级呢(80分)三文鱼沙律: 好少放题有三文鱼沙律, 反而这间真系有~加上沙律醋, 真系好酸胃(75分)烧牛肉: 好味之选, 一份都有3-4件, 两个人食就岩, 唔多又唔少(75分)炸鸡软骨+芝士年糕+炸芝士: 鸡软骨+芝士都同样炸得唔黑, 好正~对于唔系咁钟意食炸野的我都爱上~芝士年糕系我最爱, 真系好好味, 仲要系即叫即炸, 唔怕冻左唔好食啦(75分)炸虾天妇罗: 炸粉落得好轻身, 蕃薯+虾最好味(70分)汁煮螺: 我觉得全晚最差系这道菜, 真系好唔得.....味道又甜又咸(60分)烧羊鞍: 烧得好正, 如果有埋薄荷膏就最好了, 不过都系好好味(75分)总括来说, 这里的食物质素真系好好, 跟酒店的buffet真系有得比
由于系阁楼的关系, 所以要上一层楼梯先到~
我们坐低后, 就即刻点野食啦~
首先梗系点刺身先啦~
炸虾天妇罗: 炸粉落得好轻身, 蕃薯+虾最好味(70分)