2008-07-28
上星期日朝早笔者过去珀丽湾meet 女友, 女友家姐, 姐夫同Auntie,在到达前15min我吩咐女朋友先落楼揾地方食早餐, 佢地一行4人就十万分好彩地撞左入去呢间野.. 女友, 女友家姐, 姐夫同Auntie先到达 "又一间" 餐听, 侍应A同佢地安排左中间一张4人台, 仲答应稍后会加一张凳俾迟o黎o既笔者佢地点左3个早餐, 好快黎左两个.过左10分钟, 笔者来到餐厅, 要求侍应帮我加一张凳(当时食客唔多, 走廊亦足够放多两张凳, 唔会阻人). 但侍应B走埋黎同我地讲: "我地冇得加凳,你(指我)去坐另一张台(佢指我去隔两张台以外o既台). 我地就同佢讲: "之前你地有伙计话可以加凳, 而家要我坐几张台以外有冇搞错?!"之后Auntie睇到对面台卡位冇人, 要求换台, 但侍应B竟然咁回应我地:"乜你睇唔到呢张台俾人留左咩? 唔俾得你地㖞" . 扰攘一会后笔者终于可以加凳搭台, 当时已经成肚气... 跟住我地再落了两个order, 希望食完速闪.我地等了15分钟, 见食物未黎(加埋之前既一个餐都未黎).. 我地见两台比我地还要迟来既客人点o既餐都到左, 我地觉得有问题, 立即吩咐
就十万分好彩地撞左入去呢间野..
佢地点左3个早餐, 好快黎左两个.
你地有伙计话可以加凳, 而家要我坐几张台以外有冇搞错?!"
还要迟来既客人点o既餐都到左, 我地觉得有问题, 立即吩咐一个男侍应跟一跟单.
点之佢咁态度: "咁多单都未搞掂, 未轮到你地㖞.. " 我地火都o黎, 起身埋单.
去到counter check单, 发现之前几个order已一早俾人划左(咁都得, 如果唔走咪等天光??)..
今时今日仲有呢d 黑店.. 食物点好食都假.. 真系岂有此理! 简直不知所谓!!