2019-10-13 945 浏览
#日日都话要饮茶你估人人都想饮茶咩?我家姐条仔劲爱饮茶,每次都提议去饮茶,谂去边间都谂到攰 ╮(╯▽╰)╭今日,结果我哋走咗上川龙端记 ٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و哗,七点几已经泊咗好多车,差啲连double parking都冇位。一坐低当然要叫我钟意嘅芋角啦 ♪(´ε` )其实有好多炸物,我都好想食鱿鱼须,不过冇理由叫咁多炸嘢🤭芋角 - 唔热,只系暖暖哋,不过芋蓉都好多,啖啖芋蓉。虾饺 - 好新鲜,皮好薄,一挟就烂,但因为啱啱蒸好,好热好正。虾肉🦐都好多。𠮶度太多点心,我嘅选择困难症又发作╮( ̄▽ ̄"")╭凤爪 - 有点辣,但比较细只。牛肠 - 谈不上暖,简直系冻冰冰咁。但啲皮好滑,如果热啲就最好!沙律虾角 - 好耐冇食过,好多地方都冇。如果我妈咪有嚟就好,佢嘅至爱。呢度嘅只系暖暖哋,但里面嘅虾好多,我觉得合格。最后,我家姐条仔竟然话要食多碗粥,omg,饱到呕 (ーー;) 但其实碗粥好正,系金银蛋瘦肉粥,好清甜。最后竟然食晒。盛惠$131总括而言,好味,如果你唔介意self-service的话,要自己斟水斟茶,仲要自己攞嘢食。而且地方唔算卫生。我都唔系第一次去,但绝对会再encore!
#日日都话要饮茶你估人人都想饮茶咩?

今日,结果我哋走咗上川龙端记 ٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و

一坐低当然要叫我钟意嘅芋角啦 ♪(´ε` )
炸物
炸物

其实有好多炸物,我都好想食鱿鱼须,不过冇理由叫咁多炸嘢🤭

芋角 - 唔热,只系暖暖哋,不过芋蓉都好多,啖啖芋蓉。
虾饺  芋角

𠮶度太多点心,我嘅选择困难症又发作
╮( ̄▽ ̄"")╭

凤爪 - 有点辣,但比较细只。
凤爪

牛肠

沙律虾角

盛惠$131

我都唔系第一次去,但绝对会再encore!
虾饺  芋角
沙律虾角