2011-06-13
上个礼拜同妈妈经过兆和街, 见到有间新既法国餐厅~可惜因为未开张, 所以当日试唔到~而我地就决定今个Weekend就gogogo喇~门面一列白色木门+玻璃窗, 好几有小店feel呀~店内布置简约, 皮櫈坐得好C服~唔系望出去都唔信自己系前湾呀~呢度楼底特高, 所以舖头细细都唔会好局促~叫言嘢食待应送上面包, 包系热的~唔好睇佢样衰衰拱, 但系几好味的~呢度冇Set只得散叫~由于我地只系食下午茶, 所以叫咗一个salad同一个pasta嚟些牙~烟三文鱼配牛油果沙律 $88---烟三文花下面有一个包括咗烟三文碎, 青瓜粒同牛油果既沙律~妈妈话好清新好钟意, 我觉得加返啲蕃茄粒冇拱漏会好啲~香蒜虾炒扁意粉 $112---意粉炒得够干身, 好香蒜味, 少少辣~正~入面有4-5只虾, 爽口有虾既鲜味~掂~埋单时店方有问我地意见, 有诚意~呢度定价比较高, 系荃湾其实都几难生存的~但佢既食物质素又确实比其他同区同类型店舖高一班~希望有多啲识货之人会欣赏佢啦~而我地, 就梗系会嚟返兜啦~
可惜因为未开张, 所以当日试唔到~
而我地就决定今个Weekend就gogogo喇~ 门面一列白色木门+玻璃窗, 好几有小店feel呀~ 店内布置简约, 皮櫈坐得好C服~
唔系望出去都唔信自己系前湾呀~ 呢度楼底特高, 所以舖头细细都唔会好局促~ 叫言嘢食待应送上面包, 包系热的~
唔好睇佢样衰衰拱, 但系几好味的~
呢度冇Set只得散叫~
由于我地只系食下午茶, 所以叫咗一个salad同一个pasta嚟些牙~ 烟三文鱼配牛油果沙律 $88
妈妈话好清新好钟意, 我觉得加返啲蕃茄粒冇拱漏会好啲~ 香蒜虾炒扁意粉 $112
---意粉炒得够干身, 好香蒜味, 少少辣~正~
入面有4-5只虾, 爽口有虾既鲜味~掂~
埋单时店方有问我地意见, 有诚意~
呢度定价比较高, 系荃湾其实都几难生存的~
但佢既食物质素又确实比其他同区同类型店舖高一班~
希望有多啲识货之人会欣赏佢啦~
而我地, 就梗系会嚟返兜啦~