2019-07-22
很喜欢去观塘的工厂大厦寻找餐厅,因为每心都有惊喜而且品质也不错喔😗也有不少隐世cafe从门口看好像绿野仙踪咁,一进入我好似打开了随意门🚪去了东京咁~~里面装修好日系,系收银处旁边仲有卖日本护肤品和化妆品,真系可以当自己去左日本咁~🔹日式他他酱吉列鱿鱼 ($68)鱿鱼好新鲜呀!又唔会觉得好油,外皮炸得好香脆,咬落去脆卜卜而鱿鱼都软稔,他他酱好ᴍᴀᴛᴄʜ~~🔹神户野菜牛肉锅 ($118)估唔到牛肉既份量有咁多,一打开个盖就看到牛肉了💕脂肪分布好平均底下含冬菇、透明面、蔬菜和豆腐等。有只蛋蛋可以倒落去...🔹左口鱼边裙芥末忌廉沙律 ($72)左口鱼爱好者不可放过喔~左口鱼加沙律菜食过未呢?我就未试过,好好奇🤓左口鱼滑滑的又溶系口,沙律菜就好爽口,有芥末系入面,所以会辣辣地...🔹原条蒲烧鳗鱼炒饭 ($148)咁长既鳗鱼仲有饭的份量也有很多,$148呢个价钱合理也...2个女生sʜᴀʀᴇ食也很饱饱喔🤰🏽炒饭的味道刚刚好,有啲蛋丝系入面🥚鳗鱼很长都几肥美,烧得好香,鳗鱼汁唔会太咸,细骨唔算有好多呢度嘅饮品有好多款,有成几页👍🏽幸好选择困难没有发作,一看就已经选择了想饮的饮品💛🔹富士
🔹日式他他酱吉列鱿鱼 ($68)
🔹神户野菜牛肉锅 ($118)
底下含冬菇、透明面、蔬菜和豆腐等。有只蛋蛋可以倒落去...
🔹左口鱼边裙芥末忌廉沙律 ($72)
🔹原条蒲烧鳗鱼炒饭 ($148)
🔹富士山特饮 $52
黎到既时候..我疯狂了起来,不停咁讲好靓呀....真系好似富士山的造型呀.....😻可能系因为小胖子🐷去过东京但都未游览过富士山河口湖🗻 所以对富士山有一种特别的钟情
上面系3.6牛乳雪糕🍨放左好耐都唔会话溶得好快👍🏽蓝色的是蓝柑橘柠檬特饮,但唔系好似得出😂😂不过这富士山🗻加晒分😂而且入面有粒闪下闪下的发光体,会程现深蓝、湛蓝、粉蓝、红的效果,太美了😘