2017-06-06 501 浏览
呢篇系幸福。肥。两小口👫既第一篇食评✌🏻唔讲废话,事不宜迟,介绍下呢间餐厅先。呢间餐厅位于上水石湖墟符兴街,因为男朋友仔🤷🏽‍♂️住呢区既关系,假期好多时都系呢头揾食🍴相信住上水既朋友仔都知呢系头食肆林立既地方!之前果个星期日系上水想食日本野,咁岩又经过呢间餐厅,一直觉得佢门口靓靓仔仔,成日经过但未食过,所以俾机会佢试一试😏我地差唔多一点半先黎到,餐厅大概有1/3人,人流都算唔错。一坐低就谂著问佢拎个lunch menu睇睇,点知weekend系无lunch set既,咁我地唯有叫返normal menu啦。因为男朋友仔个肚唔太舒服,所以我地只系点左两样野食😉火龙卷 HK$72 (⭐️⭐️⭐️半)最高5️⃣⭐️🤷🏻‍♀️:火龙卷个卖相几吸引,蟹子分布好平均,对于我呢个蟹子控黎讲真系无得顶😈呢个火龙卷实际系蟹子紫菜天妇罗虾卷👍🏻成个卷物有八件,机本上每一件都会食到蟹子,入面天妇罗虾亦系新鲜炸,所以好好味😋豚肉锅烧手打乌冬 配猪骨汤 HK$68 (⭐️⭐️)🤷🏽‍♂️:通常第一次试间日式餐厅都会拣我最爱既豚肉乌冬配猪骨汤底,今次亦唔例外😌话明锅烧乌冬当然用锅上啦,所以成个乌冬食到尾都仲keep到好热🍲 手打乌冬
呢篇系幸福。肥。两小口👫既第一篇食评✌🏻

唔讲废话,事不宜迟,介绍下呢间餐厅先。

火龙卷 HK$72 (⭐️⭐️⭐️半)最高5️⃣⭐️

豚肉锅烧手打乌冬 配猪骨汤 HK$68 (⭐️⭐️)

话明锅烧乌冬当然用锅上啦,所以成个乌冬食到尾都仲keep到好热🍲 手打乌冬既质地好弹牙,唔错既。好可惜成个乌冬既主角—豚肉真系麻麻地,甚至可以话好失望添,因为食落有啲软骨系里面,个感觉好怪😞 绝对唔建议大家拣豚肉!

至于服务就一般啦,可能我地去既时间比较尴尬就黎落场时间,所以楼面都系得一个人,仲要有时行左入去厨房入面吹水☹️

两个人既lunch食左HK$140,无收加一服务费,合理价钱啦👋🏻
火龙卷
火龙卷