夜晚同朋友喺YOHO MALL揾甜品食,经商场管理员介绍下黎到呢间御前上茶。最初打算叫霜淇淋抹茶松饼,点之可能太夜黎,Waiter话已经无哂茶松饼之后就决定叫左个御前综合圣代。舖头环境唔错,虽然舖位唔算大,但又唔会觉得啲位好迫,另外卫生方面良好落单后同朋友吹水,吹吹下发现时间过得好快,但系野食仲未黎,好在Waiter主动埋黎跟下单,如果唔系有排都未有得食讲返野食,圣代由长杯装著,由底部起依次装著抹茶冻、红豆、豆腐、甜脆麦以及顶层既抹茶雪糕同两粒白玉。雪糕同茶冻好重抹茶味,有点苦涩,两者之间既甜脆麦和红豆就十分香甜。苦同甜既强烈对比令到佢变成圣代佳品食完埋单,我同朋友都好大头虾,无拎到埋位时摆低左喺地下既纸袋⋯⋯有位Waiter小姐发现其中一袋,拎起后即刻上前双手递袋野俾我地!虽然好少事,但系见到呢个情境,feel 到佢既真诚同礼貌,令我感到有啲感动总括黎讲,呢间御前上茶无论喺圣代环境同服务方面都十分唔错价钱上,喺呢间商场黎讲,已算抵食。有机会一定再黎!
之后就决定叫左个御前综合圣代。

总括黎讲,呢间御前上茶无论喺圣代环境同服务方面都十分唔错
价钱上,喺呢间商场黎讲,已算抵食。有机会一定再黎!

2017-08-12
  • 御前综合圣代