2023-03-16
🚩 胡炉 上次食完佢哋旗下嘅分店 - 醉胡炉,对佢哋嘅汤底简直念念不忘🤤所以心思思带埋男朋友去食佢第二间餐厅 - 胡炉🙌🏻装修上比醉胡炉更有心思,采用传统宫廷式装修,好似穿越左古代咁😆〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️🌈火焰龙虾海鲜锅 $388焫焫焫焫着~睇图就知够晒架势先将龙虾炒出香气,淋上烧酒再点火fom一声啲火出晒黎😆仲要好香米酒嘅香味龙虾件加上大蚬,海鲜好新鲜烧到差唔多就会倒入龙虾汤等汤滚起就可以饮返几碗先,超级鲜甜‼️夸张啲讲句唔打边炉叫我黎饮汤都很可以🤤🌈胡炉牛拼盘 $398集合左牛牛嘅5个部份,特别推荐嘅系:胸口油够爽脆牛舌有嚼劲,啖啖奶香味牛颈脊油脂分布平均,牛味香浓🌈招牌炸鱼皮 $78自家制炸鱼皮‼️钟意食鱼皮嘅必叫比一般包装鱼皮厚身好多而且即叫即炸,外表好酥脆入口啖啖鱼皮嘅香气🌈酸胡炉五宝饺 $128心大心细唔知食边款,拼盘就岩晒我超级推荐黑松露蟹肉饺饺子皮好似水饺咁滑脱脱饺子馅做到好似意大利云告个种入口即溶嘅感觉黑松露味充斥着整个口腔,超超超推‼️🌈杂菌拼盘 $83顾名思义全部都系菇菇菇鲜菇吸满龙虾汤,咬落爆汁啱晒我呢个菇菇怪🌈紫菜响铃 同样地即叫即炸,超大条响玲多咗浸紫菜
🌈火焰龙虾海鲜锅 $388
焫焫焫焫着~睇图就知够晒架势
先将龙虾炒出香气,淋上烧酒再点火
fom一声啲火出晒黎😆仲要好香米酒嘅香味
龙虾件加上大蚬,海鲜好新鲜
烧到差唔多就会倒入龙虾汤
等汤滚起就可以饮返几碗先,超级鲜甜‼️
夸张啲讲句唔打边炉叫我黎饮汤都很可以🤤
🌈胡炉牛拼盘 $398
集合左牛牛嘅5个部份,特别推荐嘅系:
胸口油够爽脆
牛舌有嚼劲,啖啖奶香味
牛颈脊油脂分布平均,牛味香浓
🌈招牌炸鱼皮 $78
自家制炸鱼皮‼️钟意食鱼皮嘅必叫
比一般包装鱼皮厚身好多
而且即叫即炸,外表好酥脆
入口啖啖鱼皮嘅香气
🌈酸胡炉五宝饺 $128
心大心细唔知食边款,拼盘就岩晒我
超级推荐黑松露蟹肉饺
饺子皮好似水饺咁滑脱脱
饺子馅做到好似意大利云告个种入口即溶嘅感觉
黑松露味充斥着整个口腔,超超超推‼️
🌈杂菌拼盘 $83
顾名思义全部都系菇菇菇
鲜菇吸满龙虾汤,咬落爆汁
啱晒我呢个菇菇怪
🌈紫菜响铃
同样地即叫即炸,超大条
响玲多咗浸紫菜嘅香气
不过由于口感扎实,食完都几饱下