2022-06-28 256 浏览
我经常都会比一啲日本家庭式嘅料理店吸引到,都佐就系其中之一❤️餐厅装修别致,带有一股复古嘅欧陆感觉,颇有特色。食物方面选择唔算好多,都系一啲日式料理为主。✨鳗鱼茶渍饭($98)呢款茶渍饭几比到惊喜我😋鳗鱼嘅份量唔算话好多,但胜在够肥美。令人惊喜嘅反而系茶渍饭——有别于平时食到嘅一啲只有咸味嘅高汤,餐厅真系用茶去泡饭,清香嘅茶味同鳗鱼饭嘅味道出奇地相衬,几有惊喜。✨鹿儿岛和牛汉堡咖哩($158)和牛汉堡咖哩味道都唔差,但相对就冇太大惊喜。咖哩煮得非常香浓,送饭一流;但汉堡就冇相像中果种外焦内嫩嘅感觉。✨花先生($45)特别推介大家试佢地嘅咖啡,有创意之余味道都好唔错。呢款花先生就加左花生酱、牛奶同Espresso, 花生酱嘅味道同咖啡又几夹,平时唔钟意咖啡苦涩味嘅朋友都岩试。✨Dirty爷爷($45)呢款Dirty爷爷以椰奶取代左牛奶,饮落味道几有惊喜😋

✨鳗鱼茶渍饭($98)

鳗鱼茶渍饭

✨鹿儿岛和牛汉堡咖哩($158)
鹿儿岛和牛汉堡咖哩

✨花先生($45)

花先生

✨Dirty爷爷($45)
呢款Dirty爷爷以椰奶取代左牛奶,饮落味道几有惊喜😋
Dirty爷爷