2016-11-28 592 浏览
一入到间餐厅,感觉好复古,祖红色沙发、木台,座位好阔落,啱晒一大班朋友聚餐。睇下餐牌,都好多选择,但唔想谂,就拣咗2人set dinner。 前菜有香煎法式鹅肝多士配新鲜三文鱼慕斯阿拉旺。鹅肝煎得好香,配上脆脆嘅多士,鹅肝上既汁酸酸地,好夹!新鲜三文鱼慕斯阿拉旺其实就系三文鱼慕斯酥皮挞,三文鱼慕斯酥皮挞上有一d新鲜沙律,好清新,略嫌酥皮挞个底有少少硬,但都可以接受,呢个系一个好开胃嘅前菜。 汤有黑松露蘑菇汤同龙虾忌廉汤,我同朋友都叫了黑松露磨菇汤配多士…口感都杰身,一入口劲多磨菇碎所以十分香磨菇味和带出少少黑松露香出来,十分讨好。而且多士够脆配上特别的牛油,食落去脆而香,没想到这里的汤那么好喝,十分期待主菜的来临。 主菜我哋拣咗烧焗纽西兰羊鞍配香草汁同海鲜墨鱼汁意大利粉。羊鞍我地要七成熟,个羊鞍上菜时,我同朋友都吓亲,因为份量系两大条羊鞍,羊鞍表面煎至香脆,上边有一粒粒嘅面包糠,一切开就见到d肉汁流晒出嚟,亦都超级容易切开,外脆加内里软霖霖juicy既肉,真系一份高水准既煎羊鞍!配菜系粟米、薯仔同杂菜,煮出原味,配埋煎羊鞍就perfect!!! 墨汁海鲜意粉一直都几钟意食,但因为好多都

墨汁海鲜意粉一直都几钟意食,但因为好多都煮得味道偏淡而失望 ,但朋友都有讲这间吾错就谂住试下,黎到比心目中大份,墨鱼汁坚多㖞,意粉都吸晒墨鱼汁味,味道吾错但偏咸左少少,海鲜都有几款但淡口左d,所以一起食的话就刚好。

甜品系朱古力心太软、提拉米苏伴云呢拿雪糕。朱古力心太软切开即流心,好多朱古力涌出来,提拉米苏还可以,只系味道有d淡,云呢拿雪糕有云呢拿粒,好浓云呢拿味,整个饭后甜品都唔错,系呢餐晚餐既sweet ending !!

本身谂住系食一餐普通西餐,不过竟然有意外惊喜,因环境同食物都高质素,亦都同朋友过咗一个愉快的晚上!
2016-11-25