2020-10-12
呢间咖啡店挂满由1986年已经停产嘅美国 Fire King古董杯🇺🇸更有收藏价值极高嘅黑胶唱片同乐队海报💽除咗有咖啡、手工啤酒、非咖啡因饮品外,更每日购入新鲜食材提供轻食。💗Avocado, salmon & cream cheese bagel ($98)Bagel口感烟韧有嚼劲,但表面较硬同干,而且冇翻热过所以好涷🥯𥚃面搽上薄薄一层幼滑嘅忌廉芝士,放上四块烟三文鱼,肉质厚身柔软,咸鲜得嚟完全唔腥🐟仲有半个软熟绵滑嘅牛油果,以适量黑椒同岩盐调味🥑旁边嘅沙律菜、车厘茄同樱桃萝卜以柠檬汁调味,酸酸甜甜咁几开胃🥗💗Grilled parma ham & cheese sandwich ($78)烤过嘅三文治香脆松软🥪中间夹住两块半溶嘅芝士,食落仲有拉丝效果🧀加埋咸香十足嘅巴马火腿,肥瘦适中,肉质柔软🥓底下仲有新鲜爽脆嘅蕃茄🍅同生菜🥬,中和整体油腻感,感觉更清新💗Iced Mocha ($53)饮落质感顺滑,朱古力味浓郁🍫同时又唔会过咖啡原有嘅香醇,同奶嘅比例亦非常平衡☕️💗Iced Hazelnut Latte ($50)咖啡味香浓醇厚,回甘苦涩味唔会太重,奶味同甜度适中,适合饮唔惯咖啡同
💗Iced Mocha ($53)
💗Iced Hazelnut Latte ($50)
咖啡味香浓醇厚,回甘苦涩味唔会太重,奶味同甜度适中,适合饮唔惯咖啡同易胃痛嘅人,入口榛子味好突出🌰